A beilleszkedés néha nekünk felnőtteknek is nehéz, hát, még ha egy iskolát kezdő gyermekről van szó. Ahhoz hogy a gyermek a legjobb teljesítményt nyújtsa, nem csak testileg, de lelkileg is egészségesnek kell lennie.

Beilleszkedés

Azokra a gyerekekre akiknél probléma mentesen a beilleszkedés egy új közösségbe, az alábbiak  lehetnek jellemzőek:

Azoknál a gyerekeknél, ahol a beilleszkedés nehézséget okoz, perem helyzetbe kerülnek egy közösségben az alábbiak tapasztalhatóak:

Ha egy gyermek nem tud beilleszkedni, akkor nagyon fontos a kezdeti probléma megtalálása minél hamarabb. Minél tovább tart ez a helyzet, annál nagyobbra és nagyobbra nő a probléma a gyermekben, annál inkább eltávolodik a közösségétől, egyre inkább kívülállóvá válik. Ez a kívülállóság pedig nem csak lelki és testi tüneteket képes okozni, ez az iskola teljesítményen is komoly nyomokat tud hagyni:

Néhány hasznos tanács ilyen helyzetben szülőként, hogyan segíthetünk gyermekünknek:

  1. Vegyük észre, ha probléma van. Legyünk szemfülesek a kisebb viselkedésváltozásokra, vagy akár az iskolai teljesítményromlásra is.

Szülőként egy ilyen nehéz helyzetben sem szabad megijedni, szeretettel, törődéssel, nyílt, de kedves őszinteséggel minden problémán túl lehet jutni, együtt családként.

Hogyha bármilyen aggodalmad van azzal kapcsolatban, hogy a gyermeked megfelelő ütemben fejlődik-e, keress bizalommal és vedd fel velem a kapcsolatot IDE kattintva.

Ha tetszett a bejegyzésem, kövesd a Fecsegőtipegőket a Facebook-on is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük